Facebook'ta Paylaş

13 Temmuz 2009 Pazartesi

Çerkezköy MYO - Yurt Bilgileri Resimler

2015 KAYITLARIYLA İLGİLİ BİLGİLER ANASAYFADA  



KREDİ VE YURTLAR KURUMU (KYK) BAŞVURU TARİHLERİ HENÜZ AÇIKLANMADI!

AŞAĞIDAKİ YAZDIKLARIMI GEÇEN SENEYE GÖRE YAZDIM. HALEN YURTLA İLGİLİ YAZDIKLARIMIN PEK ÇOĞU GEÇERLİ DURUMDADIR. EK OLARAK BU SENE BAŞVURU YAPIP YURT KAZANANLAR E-DEVLET ÜZERİNDENDE YANİ YURDA GİTMEDENDE KAYIT YAPTIRABİLECEKLERDİR. AYRINTILARI KYK BAŞVURU TARİHLERİNİ VE KAZANILDIĞINDA YAPILMASI GEREKENLERİ YAZACAĞIM, SİTEYİ TAKİP EDİN !


AŞAĞIDAKİ YAZILAR GEÇEN SENEYE AİT !
Neyse gelelim yurt kayıtlarına... Öncelikle yurt nasıl falan filan muhabbetine girmiyorum hiç, sitede yazdım fazlasıyla ama ek olarak şunları eğrisi doğrusuyla yazayım:

-Geçen seneye göre rakamları söyleyeyim; 130 tl aylık kayıt için veriyorsun, artı olarakta 185 tl depozito ücreti, he birde 12 tl kayıt faso fisosuna evrak ücreti diyerekten geçiriyorlar. Bu senede maksimum olsa olsa rakam 20 tl farkeder. He tabi tedarikli gidin olum, kyk sorumlusu değilim tahmini konuşuyorum.

-Nerde bu yurt derseniz çok kötü bir yerde. En yakın yerleşim yeri olarak Karaağaç mahallesi var, gidince zaten çok güzel bir yer olduğunu anlarsınız (!) :D Bunu söyledim diye vazgeçmeyin hemen olum, çünkü alternatifin az. Ya cemaat yurdunda (kızda var erkekte) kalacaksın, (neden illa cemaat diyorsun diyenler olacak; söylemeyince ee burası özel ama cemaatinmiş keşke deseydin diyenler çok, he birde olum fethullahçılarda kalmayın he yakında kapatır tayyip reis açıkta kalırsınız :D) Evet, yaaa cemaat yurdu haricinde yok mu abicim özel yurt diyeceksiniz yok, bende para olsa birkaç yıl önce harbiden açardım ve parayı da kırardım ama nedense özel yurt yok koskoca Çerkezköy'de. Apart var ama fiyatları baya şişkin ve olanaklar bence yetersiz, ek ücret dahi veriyorsun, o paraya gider tek başıma ev tutarım lan... Son tercihinizde ev olacak. Öğrenci adam orda ev bulur illaki biraz geçirirler fiyatta ama bulursunuz. Ev arkadaşı muhabbetine bir şey diyemem ya tek çıkacaksın, sonra tanıya tanıya birini alacaksın yada tek kalacaksın. Fazla yazdım diğer konulara geçiyorum.

-Kayıtlı tüm öğrencilerin parmak izi kayıtları alınır ve yurda giriş çıkışlarda parmak basılır. Aynı şekilde sabah kahvaltıları ve akşam yemekleri de parmak basılarak alınır. Öğlen 12:30'a kadar sabah kahvaltısı ve gece 23:00e kadar akşam yemeği alabilirsiniz. (Tabi o saate yemek mi kalır olum sandviç yaptıracaksınız.)

-Yurda giriş çıkış saatleri 07:00 - 23:00 arasıdır. Özellikle kız çocuk sahibi aileler için bu yıl sisteme girecek bir olay var. Öğrenci velilerine verilecek şifre ve kullanıcı bilgileriyle net üzerinden hangi saatte giriş çıkış yaptığı ve sorgulattığınız an öğrencinizin yurtta mı başka bir yerde mi olduğunu öğrenebileceksiniz. (Bu sistem bu sene devreye girerse kız çocuğu sahibi anne babaların içi de rahat edecektir. Telefonda -baba mervelerin odadayız yemek yiyoruz diyipte başka yerlerde olan kızlarını öğrenebilirler)

-Yurt dediğim gibi okula ve merkeze uzak bir yerde. Minibüsler her saatbaşı (yada öğrenci çokluğuna göre yarım saatte bir) yurdun önünden ve meydandan kalkar. Gidiş yada dönüş ücreti 1,5 tl yani günde 3 tl vereceksiniz. Odalar 4 kişi, kız ve erkek yurdu binaları karşı karşıya, yemekhane ve bahçe ortak kullanım alanı. Tuvalet ve banyo koridor sonlarındaki yerlerde. (Yani odalarda yok işte olum anlayın.)

-Aylık 130 tl sigara içen birini hesap edersek hiçbir şey. Devlet yurdunu bu yüzden seviyorum :D Peki ne var bu 130 tl içinde? -Aylık yatak ücreti, sabah kahvaltısı, akşam yemeği, (haftasonu dahil) ücretsiz sınırsız internet, elektrik ve su... Tek dezavatajı hep söylediğim gibi merkeze uzaklık, onuda görmezden gelmemek nankörlük olur.

Kayıt evrakları ise:

 Öncelik Belgesi (Aşağıdaki durumlarda olanlar sadece nokta ile başlayan evrakları getirecek. )
  • Şehit veya gazi çocuğu, (Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
  • Lise ve dengi öğrenimlerini yetiştirme yurtlarında tamamlayanlar (Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Çocuk Hizmetleri Genel Müdürlüğün’den alınacak belge)
  • Darüşşafaka Lisesinden mezun olanlar, (Darüşşafaka Lisesinden alınacak belge)
  • Anne ve/veya babası Gençlik ve Spor Bakanlığı (taşra teşkilatı hariç) veya Yurtkur’ da çalışanlar, Yurtkur’dan emekli olanlar (Kurumdan alacakları onaylı belge)
  • Milli olmuş Amatör sporcular lisanslı (T.C Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğünden alınacak belge/yazı)
  • %40 ve üzerinde sakatlık durumu olanlar, (Tam teşekküllü devlet hastanesinden alınacak rapor)
  • Anne ve babası vefat edenler, (Bağlı bulunduğunuz Nüfus Müdürlüğünden alınacak Vukuatlı Nüfus Kayıt Örneği Belgesi)
  • Sosyal Güvenlik Kurumundan; malullük, vazife malullüğü veya harp malullüğü aylığı alanların kendileri veya çocukları ile vazife malullüğü aylığı bağlanması gerekirken ölenlerin çocukları,( Sosyal Güvenlik Kurumundan alınacak belge)
  • Mahkeme Kararı ile devlet yurtlarında barınmasına karar verilenler (Mahkeme Kararı)
  • ÖSYM Başkanlığınca belirlenen her öğrenim dalındaki ham puan bazında ilk 100’e giren öğrenciler,(Sonuç Belgesi)
2- 6 adet son altı ay içinde çekilmiş vesikalık fotoğraf,

-Yurtla ilgili resimleri aşağıda ekledim.

-Başka soru gelmiyor aklıma, yazmadığım bir şey varsa facebooktan mesaj atın, siteye ekleyeyim. (He olum birde reklam tıklayın lan sitede, babanızın hayrına yazmıyoruz bu kadar, sizde bana destek olun.) Haydi hayırlı olsun herkese, Allah'a emanetsiniz.

KYK ÇERKEZKÖY YURTKUR GÜNCEL FOTOĞRAFLARI İÇİN TIKLA


ÇERKEZKÖY KREDİ YURTLAR MÜDÜRLÜĞÜ

Adres : Organize Sanayi Bölgesi Karaağaç Yolu Üzeri Çerkezköy / TEKİRDAĞ
Telefon : 0 282 758 28 (90 -91)
Kapasite : 200 Kız - 150 Erkek











Önemli Not: Bu sitenin hiç bir şekilde bir resmiyeti yok, bir çok internet sitem olduğu için, bu siteyi de hobi amaçlı kurdum. Soru soracak olan veya bir şekilde yardımcı olduğum kişiler bi hayır duası edip, vefakar olduğu sürece onlarada hakkım helaldir. :)



41 yorum:

Adsız dedi ki...

cerkezköyde özel kız yurdu varmı ?

Özkan dedi ki...

açılacak sanırım 2. dönem içerisinde, ama şu anda bi tane mevcut.

alew dedi ki...

kayıt ıcn nelr gerekıo syleyblrmsn?

Özkan dedi ki...

kyk.gov.tr adresinden başvuru yapın şu an bu sadece.

Adsız dedi ki...

mrb.gün yurtla ilgili bir sorun yaşadık.kızımın bugün ilk günüydü sıcak su ve ısınma problemi vardı..ögrnci işlerinden songül hanımla irtibata geçtim..sorun şimdilik çözülmesede kendisinin ilgisine teşekkür ederim...

Özkan dedi ki...

Sorunlar tamamiyle halledilmiş.

Adsız dedi ki...

okula yürüme mesafesinde özel kız yurtları var mı?

Özkan dedi ki...

evet var

Adsız dedi ki...

Kyk'den kaydımı yaptırmadım.Çerkezköyde de kiralık daire bulmada zorluk çekiyorum.Acaba devlet yurduna yedeklerden girme şansım varmı ?

Özkan dedi ki...

Kayıt yaptırmadıysanız zaten yedek imkanıda yok, ev genelde öğrenciye vermiyorlar (bizim öğrencilere gerçekten ev verilmez...) Eğer yer varsa misafir öğrenci olarak kalabilirsiniz, ev konusunda emlakçılarla konuşun mutlaka.

Adsız dedi ki...

Ben bu sene oraya başlayabilirim. Namık kemal üniversitesi myo çerkezköy. Nasıl bir ortam? Biraz bilgi verirseniz sevinirim

Özkan dedi ki...

Siteyi araştırın pek çok bilgi var.

Adsız dedi ki...

Merhaba Özkan .. Benim 1. yılım bitti Ben yurttan çıkışımı aldım.2.seneme geçtim. Bu sene yurda hangi tarihlerde başvurmam gerekiyor.

Özkan dedi ki...

Şimdilerde 2. sınıflar için başvurular oluyor, ama sen kaydını almışsın geçen sene bu sene tekrardan kayıt yaptırman gerek sanırım, 29unda başlıyor başvurular, ama mutlaka yurdu arayıp songül hanıma bir sor...

Adsız dedi ki...

Tamam ben songül hanımı arayıp sorarım. Teşekkürler.

Unknown dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Özkan dedi ki...

Pazartesi günü kayıtlar başlıyor, kyk.gov.tr

Unknown dedi ki...

çerkezköyde özel kız yurdu var mı? varsa adı ne lütfen yardımcı olun..

Unknown dedi ki...

çerkezköyde özel kız yurdu varmı varsa adı ne lütfen yardımcı olun

Özkan dedi ki...

Atlas öğrenci yurdu.

Adsız dedi ki...

Çerkezköyde erkek kyk yurdu varmı . Şayet varsa bu okula yürüme mesafesindemi yoksa ulaşım taşıt yoluylamı sağlanıyor .

Özkan dedi ki...

Evet var, minibüsle gidip geliniyor.

Adsız dedi ki...

Minibüsle yol süresi ne kadar peki

Özkan dedi ki...

15-20 dakika devlet yurdu, özel yurt 5 dakka yürüyerek.

Unknown dedi ki...

özel atlas kız öğrenci yurdunun numarasını yazarmısnız

Özkan dedi ki...

Numarasını bilmiyorum maalesef, öğrenirsem facebook sayfam üzerinden paylaşırım.

şeyma dedi ki...

merhaba.. devlet yurduna başvuru yaptım.. fakat ulaşımı 15 dk'mış.. servis fiyatı öğrenci yurduna dahil mi? veya değilse ne kadar ücreti? ayreten devlet yurduyla ilgili yeterli bir bilgimde yok ve tedirginim konum açısından.. ayrıca özel atlas yurdu var dediniz internetten araştırayım dedim görsel olarak dahi bilgi bulamadım.. fiyatı nedir? veya numarası ? yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

Özkan dedi ki...

Şeyma servis ücreti dahil değil, gidiş dönüş günde 3 tl sanırım. Devlet yurdunun nasıl olduğunu sitede ayrıntılı yazdım. Atlas yurdunun ismi değişmiş sanırım, iffet kız öğrenci yurdu olmuş, nette baktım bende sitesini bulamadım, geçen seneki arkadaşlara sordum yardımcı olabilecek birinin telefon numarası verdiler, burdan açık şekilde yazmam doğru olmayacaktır, facebook profilimi eklersen mesaj ile numarayı gönderebilirim.

Adsız dedi ki...

merhaba Özkan , başvurular hangi tarihte açıklanır ??

Özkan dedi ki...

Büyük ihtimal ay sonunda açıklanır.

Adsız dedi ki...

Tesekkurler,

Unknown dedi ki...

kyk yurdunu kazananlar için istenilen evraklar nelerdir??

serkan dedi ki...

slm ben serkan bu yıl allah kısmet ederse çerkez köy meslek yüksek okula başlıycam arkadaşımla aynı yurda düştük aynı odada kalma ihtimalimiz varmı odalar kaç kişilik yurt ücreti ne kadar kısaca bunlar hakkında bilgi verirmisiniz yurt cemaate filan bağlımı ?

Adsız dedi ki...

merhaba ben esra bu sene okuldaki ilk yılım olucak ama kyk yurduna yerleşemedim ve devlet yada özel yurt arıyorum okula yakın lütfen yardımcı olun bana :(

Özkan dedi ki...

Serkan onu yurt yöneticileriyle görüş mutlaka, devlet yurdunda odalar 4 kişilik, yurt ücreti 111 tl ve 175 tl depozito alınıyor. haricen özel yurtların tamamı cemaat yurdu olan yurtlar.

özel yurt iffet kız yurdu var esra.

Adsız dedi ki...

ya gnçler bnde kazdım yönetici asistanlığını fakat yurt okula uzakmış birz o yüzden cemaatte kalmayı düşünüyom kyk başvurum yaptım fakat cemaatte kalmayı düşünüyom sizce hangisi ve cemaaatte kalan vrsa yada aylık ücretlerini bilen vrsa size zahmet bi bilgilndirseniz

Adsız dedi ki...

Çerkezköy de kız öğrenci kyk yurdunda öğrencilerin yakınları için kalmaya misafirhane var mı.

Adsız dedi ki...

Çerkezköy de kyk kız öğrenci yurdunda öğrencilerin yakınları için misafirhaneler var mı

Özkan dedi ki...

Misafirhane yok.

Unknown dedi ki...

Ek tercih ile namık kemal üni. kazandım faka kyk burs basvurusu yapamıyorum bi tarih verilcekmi basvuru için namık kemal uni. ne zaman kayıtlar başlayacak bilgilendirirseniz sevinirim.

Unknown dedi ki...

Yaz döneminde erkek yurdu açık oluyor mu?

Yorum Gönder